Поради безбедносни и здравствени причини

Боки 13 сместен во Хашкото одделение во Истражниот затвор во Шутка

Поради безбедносни и здравствени причини притворениот Бојан Јовановски, познат како Боки 13 е сместен во Хашкото одделение во затворот, потврдуваат од Истражниот затвор во Шутка. 

Од таму додаваат дека Хашкото одделение не е за привилегирани, туку ова е заради безбедносни и здравствени причини.

На Јовановски вчера му беше определена мерка притвор во траење од 30 дена. 

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе