УТРОВО

АМСМ: Нема долги задржувања на граничниот премин Богородица

Нема подолги задржува и зголемена фрекфенција на автомобили на граничниот премин Богородица, информираат од АМСМ. Од таму утрово соопштуваат дека за влез во Грција се чека околу 15 минути од македонска страна и додаваат дека за разлика од вчерашното утро кога имаше голема фрекфенција на возила, денес интензитетот на возила е намален. 

И на останатите гранични премини за влез и излез од државава нема подолги задржувања, велат од АМСМ. Исто така, АМСМ  предупредува дека ќе има времен режим во сообраќајот  на одредени локации во земјава и тоа: поставување канделабри на делница Хиподром – Кадино, при што левата сообраќајна лента ќе биде затворена во времетраење од три месеци.  Додека на патниот правец Неготино – Демир Капија, на делот од Неготино до м.в.Острово, сообраќајот се одвива по дел од новиот автопат во должина од 4км. По овој дел сообраќајот пак се враќа на магистралниот пат Р103.

АМСМ  препорачува секаде низ земјава да се вози многу внимателно поради можни одрони.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе