Зимско издание на Фестивалот „Кога си во Крушево“

Од 8 до 10 февруари во Крушево ќе се одржи фестивалот „Кога си во Крушево".

Ова е зимско издание на фестивалот по огромниот интерес што предизвика летоска.

Фестивалот вклучува: чист воздух, фото тура, рекреативна пешачка тура, можност за обука за скиење и санкање, зимски тандем параглајдинг, дегустација на вкусни крушевски специјалитети и луда забава, најавуваат организаторите.

Летното издание на Фестивалот се одржа кон крјот на јуни и почетокот на јули 2018 година и на него учествуваа гости од повеќе земји.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе