Утре промоција на книгата „Имуни на реалноста“ на Трајко Славески

 На 26 февруари (среда) во 19 часот во сала Милениум на хотелот Холидеј Ин  - Скопје, Матица македонска од Скопје ќе ја промовира книгата „Имуни на реалноста“ од д-р Трајко Славески.

Во  своето најново дело познатиот универзитетски професор и научник објавува 106 текстови, поделени во четири тематски поглавја, во кои говори за широк круг на круцијални теми од областа на економијата и политиката.

За пораките на книгата на Трајко Славески ќе говорат проф. д-р Михаил Петкоски и писателот и публицист Блаже Минески.  

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе