Меѓународен филмски фестивал „Исток и Запад – класика и авангарда”

„Златен сарматски лав“ за Зорица Нушева за улогата Петрунија

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар-Митевска доби уште награда на меѓународните фестивали, овојпат во Оренбург, Русија.

Како што соопшти продукцијата „Сестри и брат Митевски“, на тамошниот Меѓународен филмски фестивал „Исток и Запад – класика и авангарда” кој се одржа по 12-ти пат од 23 до 28 август, доделена е наградата „Златен сарматски лав“ за главна женска улога на Зорица Нушева која во филмот ја игра насловната улога (Петрунија).

„Ова е второ директно признание за извонредната глума на нашата актерка и веќе единаесетта награда за филмот на меѓународната сцена“, информира продукцијата.

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе

Овој термин, без исклучок го употребуваат сите партии кога се во опозиција. СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса за Албанците, ДПА...

повеќе