Вечерва премиера на дуодрамата „9" од Гоце Ристовски

Во кино салата на Кинотека на Македонија вечерва со почеток во 20 часот, премиерно ќе биде изведена дуодрамата „9" на режисерот Гоце Ристовски.

Дуодрамата е проект од национален интерес фиансиран од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Улогите ги толкуваат Зорица Панчиќ и Благој Чоревски. Визуелниот дизајн на претставата е на Стојанче Величковски- Грботворац а асистент на проектот е Марија Панзова.

Преставата ќе биде изведена според здравствените протоколи за заштита од КОВИД-19, а влезот е бесплатен. 

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе