Вечерва премиера на дуодрамата „9" од Гоце Ристовски

Во кино салата на Кинотека на Македонија вечерва со почеток во 20 часот, премиерно ќе биде изведена дуодрамата „9" на режисерот Гоце Ристовски.

Дуодрамата е проект од национален интерес фиансиран од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Улогите ги толкуваат Зорица Панчиќ и Благој Чоревски. Визуелниот дизајн на претставата е на Стојанче Величковски- Грботворац а асистент на проектот е Марија Панзова.

Преставата ќе биде изведена според здравствените протоколи за заштита од КОВИД-19, а влезот е бесплатен. 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе