Вечерва премиера на дуодрамата „9" од Гоце Ристовски

Во кино салата на Кинотека на Македонија вечерва со почеток во 20 часот, премиерно ќе биде изведена дуодрамата „9" на режисерот Гоце Ристовски.

Дуодрамата е проект од национален интерес фиансиран од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Улогите ги толкуваат Зорица Панчиќ и Благој Чоревски. Визуелниот дизајн на претставата е на Стојанче Величковски- Грботворац а асистент на проектот е Марија Панзова.

Преставата ќе биде изведена според здравствените протоколи за заштита од КОВИД-19, а влезот е бесплатен. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе