„Тркало на среќата“ од Рјусуке Хамагучи вечер во Кинотека

Во Кинотека вечер ќе биде прикажан филмот „Тркало на среќата и фантазијата“ на Рјусуке Хамагучи.

„Филмот раскажува три приказни за три женски ликови и ги следи односите меѓу нивните избори и каењето, неочекуван љубовен триаголник, неуспешна замка за заведување и средба која произлегува од едно недоразбирање“, наведува во најавата за проекцијата Амбасадата на Јапонија во Македонија. 

Во 2021 година филмот освои „Сребрена мечка“ и истата година кинематографeрката Јукико Иока беше номинирана за „Камера 300“ на Интернационалниот фестивал на филмската камер а „Браќа Манаки“. 

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе