Три дена по ред Летно кино во Охрид

Три дена по ред граѓаните на Охрид и туристите кои ќе престојуват на 14, 15 и 16 август во овој град ќе имаат можност на отворено да гледат филмови во склоп на Летно Кино.

Ова културна манифестација ќе се одржи на паркингот Горица 3 – (НЕМО).

Според распоредот на филмовите, прв денеска ќе биде прикажан „The Little Gangster“ (Малиот Гангстер), утре „Панкот не е мртов“ и во недела „The house that Jack built“ (Куќата што ја изгради Џек). 

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе