Според публиката

„Театар комедија“ со најдобра претстава на „Денови на комедијата“

На Денови на комедијата 2020 во Куманово, за најдобра претстава публиката ја прогласи „Човек, sвер и доблест" на „Театар комедија" од Скопје.

„И во време на пандемија, ,Театар комедија' продолжува да ниже успеси. Претставата ,Човек, ѕвер и доблест' по текст на Луиџи Пирандело и во режија на Егон Савин е прогласена за најдобра претстава на фестивалот ,Денови на комедијата' во Куманово", соопшти „Театар комедија".

За првпат 16 врвни бизнисмени од земјите на Западен Балкан, врз основа на мерливи критериуми, ќе го следат напредокот на економските реформи во регионот и ќе го известуваат Брисел.

повеќе

Хрватска и Северна Македонија имаат јаки културни и историски врски и традиционално добри односи. Заради тоа, но и заради хрватското искуство со пристапните преговори, Хрватска треба да биде најдобриот пријател и бранител на нејзиниот европски пат, особено откако Северна Македонија е изложена на токсичен национализам и на неправда, нешто за што во Европската унија не смее да има место, пишува во колумна за Аутограф хрватскиот пратеник Бојан Главашевиќ анализирајќи ги бугарските условувања, но и предупредува дека Хрватска засега молчи..

повеќе

Дали и Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска окупација?, прашува поранешниот грчки министер за надворешни работи – потписник на Преспанскиот договор со Македонија, во колумна за Балканеу. Колумната ја пренесуваме во целост и со автентичните фрази.

повеќе