„Синеплекс“ почнува со работа на 24 септември

Со последната одлука на Владата, „Синеплекс" инфромира дека почнува со работа на 24 септември 2020 година.

„Предложените протоколи за организирање на настани од страна на Комисијата за заразни болести а прифатени од страна на Владата, „Синеплекс" ги имплементираше во работењето, се со цел заштита на здравјето на посетителите и вработените“, соопштои „Синеплекс".

Во соопштението се посочува дека за таа цел, вработените во „Синеплекс" целосно ќе ги почитуваат и спроведуваат мерките како би ја зголемиле безбедноста и пред се ќе придонесат да се заштити здравјето на посетителите.

„Синеплекс" дополнително го зголеми и нивото на дезинфекција на просториите и салите, поставени се диспензери за хигиена на рацете, заштитни бариери, како и задолжителна заштитна опрема за сите вработени. Протоколот за работа на киното „Синеплекс" ќе биде јавно објавен на официјалната веб страна www.cineplexx.mk. „Синеплекс" апелира до сите посетители да ги почитуваат мерките се со цел заштита на јавното здравје, се нагласува во соопштението на „Синеплекс". 

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе