Рено - официјален превозник на филмскиот фестивал „Браќа Манаки“

Брендот Рено (Renault) традиционално и оваа година е официјален превозник на најзначајниот филмски фестивал во Македонија „Браќа Манаки”.

Рено на светско ниво е партнер на најголемите фестивали вклучувајќи го Канскиот филмски фестивал и многу други како и е препознатлив по својата наклонетост кон киното, телевизиската и филмската продукција повеќе од 100 години.

Филмската дива Клаудија Кардинале како и  британскиот кинематографер Роџер Дикинс за време на својот престој уживаат во моделите на брендот Рено.

„Компанијата Аутомотив груп 'симнува капа' на фестивалот кој од година во година е сè повозбудлив во поглед на врвни филмови, креативни и мајсторски сработени, а комбинацијата на престиж и гламур има важна улога во промовирањето на новите модели на брендот”, вели Симона Николовска, лице за односи со јавност на Аутомотив груп.

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе