Од утре Патувачко кино на Македокс по скопските села

Од утре до 12 октомври Македокс организира проекции на документарни филмови во Драчево, Радишани, Волково, Горна Матка и Булачани. Освен проекции ќе се одржат и неколку работилници и еко-акции.

Сите манифестации ќе се одржуваат со строго почитување на протоколите за заштита на публиката - влез сомаски, задолжителна дезинфекција на раце и задолжително мерење на температура на влез.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе