Награден филмот „Крајот на времето“ на Милчо Манчевски

„Краткиот експериментален филм „Крајот на времето", кубанско-американска копродукција по сценарио и режија на Милчо Манчевски, ја доби наградата „Curator's Choice" на американскиот патувачки филмски фестивал за кратки филмови „Wandering Reel Traveling Film Festival".

Краткиот експериментален  филм „Крајот на времето“, кубанско-американска копродукција по сценарио и режија на Милчо Манчевски, ја доби наградата „Curator’s Choice“ на американскиот патувачки филмски фестивал за кратки филмови „Wandering Reel Traveling Film Festival“.

Филмот е прикажан на повеќе од 30 фестивали, музеи и уметнички галерии и има освоено шест награди, меѓу кои и во Аспен и Берлин. Светски дистрибутер на филмот е „Пасифик воис“ од Јапонија.

Пред десетина дена Манчевски беше награден и на 30. Mеѓународен филмски фестивал во Трст, Италија, каде му беше доделена наградата „Eastern star“ за достигнувања во областа на кинематографијата.

Би било добро роднините да не бидат жртви и да има повеќе повици кон роднините – функционери.

повеќе

Oд човекот кој успеа со сосема нова партија да го наруши целовековниот монопол на ПАСОК и Неа демократиа на грчката политичката сцена, може да се очекува буквално сѐ.

повеќе

Останува да видиме дали овој состав на Судот, кој дефинитивно е кадровски и професионално најслаб во досегашната наша државно-правна историја по осамостојувањето, ќе смогне сили за конечно да го пресече Гордиевиот јазол околу вака шверцуваната двојазичност.

повеќе