МНТ со претстава „Говорна мана“ во чест на медицинските работници

Македонскиот народен театар преку соопштение ги поканува лекарите и медицинскиот персонал од Клиничкиот центар „Мајка Тереза", ГОБ „8 Септември", Детската болница — Козле, епидемиолозите и матичните лекари, да ја гледаат првата претстава „Говорна мана", по паузата поради пандемијата.

Oд МНТ информираат дека претставата ќе се одржи на 14 октомври со почеток во 20 часот.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе