Македонски народен театар

МНТ од вечерва емитува онлајн-претстави

МНТ од вечерва во 20 часот почнува со онлајн-претстави на нивниот канал на Јутјуб. Вечерва ќе биде емитувана „Сомнително лице“, утре „Изгубени Германци“, в петок „Парите се отепувачка“, на 23 март „Да тргнеме Сењор“, а на 24-ти „Мајсторот и Маргарита“.

 

Информацијата дека коронавирусот може да се пренесe преку допир со готовина, дополнително ги мотивираше луѓето да се ослободат од банкнотите. 

повеќе

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе