Кастинг за гласови за првиот долгометражен македонски анимиран филм

Првиот долгометражен македонски анимиран филм „Јон Вардар против Галаксијата" во продукција на „Линкс студио" објави кастинг за гласови, кој е отворен за сите заинтересирани. Продукцијата соопшти дека „Јон Вардар" е анимирана апсурдна СФ-комедија и дека за разлика од филмската глума, тука таа најчесто треба да биде и попретерана од театралната.

Ликовите ќе бидат анимирани според гласот, затоа е многу важно актерите да направат динамична вокална изведба на секоја реченица, на секој збор. Секој лик треба да има посебна специфика на изразување, што значи дека дијалозите треба да се сфатат како жива материја која ќе се досредува и адаптира за време на снимањето. Можно е ликовите да зборуваат на различни дијалекти (битолски, скопски, кумановски, струмички) или акценти (албански, ромски, американски, француски, италијански). Доколку можете да го модулирате гласот и да добивате различни бои на гласот, сакаме да го чуеме тоа. Исто така, доколку можете добро да го имитирате гласот на некоја позната личност, пратете ни пример, соопшти „Линкс студио“.

Кандидатите треба да снимат една или повеќе варијанти на сцените по нивни избор и да ги пратат аудиофајловите на мејлот (contact@lynxanimation.com) со назнака – Кастинг Јон Вардар. Доколку мејлот е потежок од 25 Мб, да се користи платформата (www.wetransfer.com). Во името на фајлот задолжително да стои името на кандидатот, а доколку има повеќе фајлови, треба да се додаде број на крајот.

Повеќе информации и слики од ликовите може да се најдат на фејсбук-страницата на филмот:( https://www.facebook.com/johnvardarvsthegalaxy/ )

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе