„Исцелител“ не влезе во трката за Оскар

Македонскиот игран филм „Исцелител" не влезе понатаму во трката за оскарите. Од вкупно 87 кандидати доцна синоќа беше објавена потесната селекција од 9 филмови меѓу кои за жал не бевме ние. „Им честитаме на колегите кои влегоа во селекцијата и им стискаме палци да се најдат на конечната листа од 5 номинирани филмови", соопшти екипата на „Исцелител".

„Дадовме сѐ од себе и добивме одлични коментари од членовите на амерканската филмска академија и се надеваме филмот ќе успее да продре до пошироката публика во САД. Фала на Maкедонската филмска агенција и Еуролинк осигурување што ни овозможија да го дадеме нашиот максимум. Ќе имаме убави вести деновиве со кои ќе се обидеме да го намалиме разочарувањето“, соопшти екипата „Исцелител“.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе