„Исцелител“ не влезе во трката за Оскар

Македонскиот игран филм „Исцелител" не влезе понатаму во трката за оскарите. Од вкупно 87 кандидати доцна синоќа беше објавена потесната селекција од 9 филмови меѓу кои за жал не бевме ние. „Им честитаме на колегите кои влегоа во селекцијата и им стискаме палци да се најдат на конечната листа од 5 номинирани филмови", соопшти екипата на „Исцелител".

„Дадовме сѐ од себе и добивме одлични коментари од членовите на амерканската филмска академија и се надеваме филмот ќе успее да продре до пошироката публика во САД. Фала на Maкедонската филмска агенција и Еуролинк осигурување што ни овозможија да го дадеме нашиот максимум. Ќе имаме убави вести деновиве со кои ќе се обидеме да го намалиме разочарувањето“, соопшти екипата „Исцелител“.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе