Германската амбасада објави повик за млади филмаџии

Германската амбасада во Скопје објави повик за млади филмаџии за продукција на видео-клип во траење од пет минути.

„Повикуваме млади филмаџии од Северна Македонија да се пријават до 13 август, со идеја за реализација на проектот. За изработениот видео-клип Амбасадата има предвидено соодветен хонорар“, се наведува во соопштението на Амбасадата.

Подетални инфрмации заинтересираните можат да добијат до 1 август кај Катрин Фриинсфелд (ku1@skop.diplo.de) и Бјанка Зафировиќ-Орданоска (pol-11@skop.diplo.de).

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе