Германската амбасада објави повик за млади филмаџии

Германската амбасада во Скопје објави повик за млади филмаџии за продукција на видео-клип во траење од пет минути.

„Повикуваме млади филмаџии од Северна Македонија да се пријават до 13 август, со идеја за реализација на проектот. За изработениот видео-клип Амбасадата има предвидено соодветен хонорар“, се наведува во соопштението на Амбасадата.

Подетални инфрмации заинтересираните можат да добијат до 1 август кај Катрин Фриинсфелд (ku1@skop.diplo.de) и Бјанка Зафировиќ-Орданоска (pol-11@skop.diplo.de).

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе