„Џифони“ во Делчево

Филмскиoт фестивал за млади „Џифони" денеска патува во Делчево. Настанот во организација на националната установа Центар за култура „Никола Јонков – Вапцаров" од каде информираат дека целна група на фестивалот се младите од Делчево.

Настанот е дводневен, закажан е за денеска и утре. На фестивалот ќе се прикажуваат филмови за млади, а програмата ќе ја направи позабавна актерката Зорица Нушева, која ќе одржи и актерска работилница, истакнаа организаторите.

Покрај тоа, предвидена е и фотографска и ликовна работилница на кои младите од Делчево ќе ја поттикнат својата креативност.

Настанот е закажан за 10 часот, а влезот е бесплатен.

Фестивалот се одржува во рамки на традиционалниот настан Дарувај со љубов – Денови на хуманост 2021.

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе