Донација на „Алкалоид“ за Кинотека на Македонија

Kинотеката доби донација од Алкалоид во форма на средства за одржување хигиена. Во време на засилени мерки кои налагаат стриктно следење, меѓу друтото, и на протоколите за хигиена и дезинфекција, овој наш домашен фармако-хемиски гигант не заборави на институцијата која се грижи за нашето национално аудиовизулено наследство, се вели во соопштението на Кинотека на Македонија.

„Нашата инсититуиција во изминативе години повеќепати има добино донации од Алкалоид во форма на производи или финансиски средства наменети за организација на проекции, настани и промоции. Оваа последна донација ќе придонесе за одржување на просториите на Кинотеката, во исчекување на летното кино на што забрзано работиме, и за успешно намалување на опасноста од пандемијата што нѐ натера да се прилагодиме на поинаков начин на работа и комуникација со граѓаните и кинотечната публика“.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе