30 години Театар за деца и младинци - „Сон што трае“

На денешен ден (25 март 1990), со претставата „Чудовиштата од нашиот град“, почнa со работа единствениот специјализиран професионален театар посветен на детската театарска продукција.

„Три децении исполнети со многубројни детски насмевки, рекордни изведби на претстави, награди и меѓународни признанија. По повод 30 годишниот јубилеј создадовме монографија во која е сумиран тридеценискиот развој на нашиот театар.

Монографијата, заедно со останатите активности по повод роденденот, разбирливо ќе бидат поместени за друга прилика, во која заедно со нашата публика ќе се радуваме“, велат од театарот.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе