Промоција на книга на Корнелија Пејовска

Во мултимедијалниот центар Матица ексклузив во Скопје денес со почеток во 12 часот ќе се промовира книгата Повикот на родната грутка од Корнелија Мракова Пејовска.

За книгата ќе говори проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ.

Извадоци од книгата ќе чита Елена Мангова.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе