Почина Коста Хаџиантоновски творецот на „Мал битолски Монмартр“

Утрово во Битола, во 86 година од животот почина Коста Хаџиантоновски, раководител на Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј" и творец на меѓународната ликовна колонија „Мал битолски Монмартр".

Богата е професионалната биографија на Хаџиантоновски како познат ликовен педагог, ментор, раководител и организатор на бројни културни манифестации препознатливи во градот, државата и светот.

Хаџиантоновски ќе биде погребан утре.

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе

Што правите министерке, кога ќе посетите еден приватен или државен иниверзитет за да видите што навистина се случува.

повеќе