Одбележување на 40-годишнината од прогласувањето на Мајка Тереза за почесен граѓанин на Скопје

Пред спомен-плочата на Мајка Тереза на плоштадот во Скопје, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците – Скопје и Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза" – Скопје, денеска ќе ја одбележат 40-годишнината од нејзиното прогласувањето за почесен граѓанин на град Скопје.

Ќе биде откриен натписот на спомен плочата, а од Институто ќе информираат за финализирањето на процесот на институционализација на Одделот за наследството на Гонџа Бојаџиу.

Оваа активност е и во соработка со Универзитетот „Мајка Тереза“ – Скопје, НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје, Хуманитарното здружение „Мајка Тереза“ – Струга и Агенцијата за примена на јазикот.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе