На плоштадот во Стар Дојран

Започнува првото издание на Дојран Рок Фест

Денеска на плоштадот во Стар Дојран ќе се одржи првото издание на Дојран Рок Фест. Огранизаторите велат дека планираат овој фестивал да биде традиционален и да влезе во агендата на летни фестивали кои во екот на туристичката сезона ќе привлечат уште повеќе млади лица во Дојран.

На фестивалот ќе настапат пет различни музички групи исклучиво од Македонија - Bad Obsession, High Voltage, Cruel, Daktili и The Chicks.

Сите посетители мора да се придржуваат до мерките пропишани за одржување на јавни настани и одржување на пропишаната физичка дистанца, најавуваат од организацијата.

Настанот го покрива Министерство за Култура.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе