На плоштадот во Стар Дојран

Започнува првото издание на Дојран Рок Фест

Денеска на плоштадот во Стар Дојран ќе се одржи првото издание на Дојран Рок Фест. Огранизаторите велат дека планираат овој фестивал да биде традиционален и да влезе во агендата на летни фестивали кои во екот на туристичката сезона ќе привлечат уште повеќе млади лица во Дојран.

На фестивалот ќе настапат пет различни музички групи исклучиво од Македонија - Bad Obsession, High Voltage, Cruel, Daktili и The Chicks.

Сите посетители мора да се придржуваат до мерките пропишани за одржување на јавни настани и одржување на пропишаната физичка дистанца, најавуваат од организацијата.

Настанот го покрива Министерство за Култура.

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе