Во Тирана се претстави дувачкиот квинтет на КИЦ

Македонскиот Културно-информативен центар во Тирана ги претстави „Woodwind quintet Phil-harmonic Five“ од Скопје.

Како што информираат од КИЦ, синоќа во несекојдневна и пријатна атмосфера, во Гранд паркот во Тирана, дувачкиот квинтет имал едночасовен концерт на отворено, каде се претставиле со дела од Хајдн и домашни автори (Љубомир Браноѓолица).

„Гранд паркот во Тирана е место каде што после 18 часот попладне, излегуваат на прошетка голем број на жители. Огромниот парк од осум километри, во попладневните и вечерните часови, за разни видови релаксација го користат голем број посетители. Овој простор важи за место каде тиранчаните зборуваат за духовните нешта во овој град и свет. Овој парк е на некој начин духовно светилиште каде се случуваат безброј концерти, театарски претстави, изложби“, соопшти КИЦ. 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе