Вечерва концерт на „Мизар“ во Битола

Вечерва, со почеток од 21 часот, на Платото пред Офицерскиот дом, во рамките на програмата на „БИТ фест“, пред битолската публика ќе настапи култната македонска музичка група „Мизар“, една од најзначајните и највлијателни македонски групи, чија трага е длабоко врежана во современата македонска култура.

Повод за овој концерт е промоцијата на новото ЦД на групата „Мизар“ и прославувањето на 40 години успешно дејствување на домашната, но и меѓународна музчка сцена. 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе