Вечерва еко концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје“

Мандолинскиот оркестар „Скопје” вечер под диригентска палка на Рамадан и Ерхан Шукри ќе го одржи својот годишен концерт во Музејот на македонската борба, кој во соработка со Нула отпад е насловен како Еко концерт.

Влезот е бесплатен со тоа што на самиот концерт влезници ќе бидат носење на секаков вид на електронски отпад.

Со концертот сакаме да ја подигнеме јавната еко свест и преку музиката да ја сочуваме нашата околина, порачуваат организаторите на концертот. 

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе