Учениците од ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“ снимија божиќна песна

Илче Младеновски, професорот по музичка култура на државното средно училиште за рехабилитација и образование „Свети Наум Охридски“ ни ја прати оваа снимка на божиќна песна на дел од учениците на ова училиште. Децата со посебни потреби, аутизам, со Даунов синдром... по повод Божиќ обработија песна изведена на фестивалот Златно славејче во 1993 година. И оваа песна е снимена онлајн.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе