Скопско лето - концерт на „Танец“ во Сули-ан

Ансамблот за народни игри и песни „Танец“ вечер ќе одржи вокално инструментален концерт во Сули-ан во рамки на фестивалот Скопско лето 2022.

Годинашното 43-то издание на фестивалот „Скопско лето“ започна на 21 јуни со концертот на Европскиот креативен оркестар при Институтот ФАМЕ’С.

Програмата на фестивалот предвидува 30 настани, а најзастапена е музиката. Исто така има и театарски претстави, изложби, фото изложби, програми за деца. И оваа година основата на програмата ја претставуваат нашите домашни уметници, но има и богат избор на меѓународни програми. 

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе