МИНИ ТУРНЕЈА

Скопскиот бенд „Фулиш грин“ ќе настапи на фестивалот МЕНТ во Љубљана (ВИДЕО)

„Фулиш грин" (Foolish Green) е единствениот македонски бенд кој оваа година ќе настапи на дебитантската музичка конференција во Љубљана, наречена „MENT Festival & Conference". Во мини-турнеја групата ќе настапи и во Загреб и Белград.

Фестивалот и конференција МЕНТ се случува на повеќе локации во периодот од 4 до 6 февруари во главниот град на Словенија, Љубљана. „Фулиш грин“ се меѓу педесетте избрани бендови кои ќе имаат чест да се презентираат пред луѓето од музичката индустрија (фестивали, промотери, агенти, музички професионалци, клубови, новинари од Велика Британија, Франција, Италија, Данска, Норвешка, Германија, Австрија, Исланд, Шведска, Швајцарија, Полска, Чешка, Словечка и од балканските земји).

Македонската група „Фулиш грин“ ќе настапи во клубот „Громка“ на Метелкова, во петок, 6 февруари, со почеток во 00.30 ч.

Покрај настапот на МЕНТ, во четврток (05.02) „Фулиш грин“ ќе го имаат својот дебитантски настап во култниот КСЕТ во Загреб, додека пак, во сабота ќе настапот во популарниот КЦ „Град“ во Белград, заедно со новиот проект на Борис Властелица од „Репетитор“, наречен „Црви“. Концертите и во Загреб и во Белград започнуваат во 22 часот.

Како новогодишен подарок за публиката групата „Фулиш грин“ (Foolish Green) го објавија нивниот прв сингл на македонски јазик, насловен „Далеку“.

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе