„Скопје анплагд“ на 17 јули во винарницата Камник

Во винарницата Камник на 17 јули во 19.07 часот ќе почне најновото издание на фестивалот „Скопје анплагд“. Фокусот, како што соопштија организаторите, ќе биде ставен на македонските изведувачи на кои најмногу им е потребна поддршка во овие времиња.

„Оваа година на исклучително интересна локација, во винаријата Камник, ќе имате ексклузивна можност да ги проследите едни од најголемите македонски музички бисери. Извонредните Фолтин, Сара Мејс и Тамара Тодевска на сцената ќе блеснат во акустично прилагоден сет специјално подготвен за оваа пригода. Време е за музика, за создавање магични моменти во прекрасна атмосфера на зајдисонце, време е за Skopje Unplugged. 17.07 со почеток во 7 часот и 7 минути попладне“, соопштија организаторите.

Тие наведуваат дека е дозволен лимитиран број на посетители за кои се обезбедени седишта на растојание од 1,5 метри.

Фестивалот е во организација на Универзална сала под покровителство на град Скопје, поддржан од винарија Камник.

Поради запазување на протоколите и на мерките, картите се во строго ограничен број и можат да се купат на следниот линк.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе