„Сказни од Русија“ ново ЦД на Симон Трпчески

Македонскиот пијанист Симон Трпчески објави нова ЦД компилација од дела насловена „Сказни од Русија“, во издание на британската етикета ОНИКС.

Трпчески за својот најнов соло носач на звук, трет за оваа издавачка куќа, направил внимателен избор од фасцинантна и инспиративна музика на пијано.

Компилацијата содржи наслови како „Сказните на Старата баба“ од Сергеј Прокофјев, „Ноќ на Голиот рид“ од Модест Петрович-Мусоргски и „Сказна за Шехерезада“ од Римски-Корсаков.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе