Во Гевгелија

Седмо издание на хуманитарниот концерт „СРВ Фест“

Во Гевгелија вечер по седми пат ќе се одржи хуманитарниот концерт „СРВ Фест“, чија цел е да се соберат средства за лицата кои имаат потреба од итна финансиска помош.

На летната сцена во дискотеката !Де Факто“ ќе настап момците од „Некст тајм“, кои со поддршка од две локални групи ќе создадат уште еден успешен „СРВ Фест“, чии собрани финансиски средства ќе бидат наменети за тешко болни лица и за настраданите сограѓани од опожарената зграда во Гевгелија, затоа што негова цел е преку хуманитарни акции да обезбедува средства за нив, велат организаторите.

Хуманитарниот концерт се одржува во чест и сеќавање на Ристо Калиников, поранешен гитарист на групата „Аквариус“ од Гевгелија, кој ја загуби битката со подмолната болест во 2012 година.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе