Од последици на коронавирусот

Почина Зафир Хаџиманов

Зафир Хаџиманов, македонскиот филмски актер, пејач и композитор, почина на 78-годишна возраст од последиците од коронавирусот, пренесуваат српските медиуми.

Тој беше женет со пејачката и актерка Сенка Велетанлиќ, со која го има синот Васил Хаџиманов, познат џез-музичар.

Тој исто така беше композитор, писател, шоумен и голема ѕвезда на златната доба на југословенскиот шансон.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе