Жална вест

Почина виолинистот Зоран Џорлев

Денеска почина познатиот македонски виолинист и професор Зоран Џорлев. Тој се лекувал од коронавирусот, но ја загубил битката.

Роден е во 1967 година во Струмица. Татко му беше познатиот композитор на народна музика и водач на оркестар Наско Џорлев.

Зоран Џорлев дипломирал виолина на Факултетот за музичка уметност.

Почина на 54-годишна возраст.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе