Почина пејачот Момо Николоски

Почина македонскиот пејач Момо Николоски, кој не успеа да ја добие битката со тешката болест.

Тажната вест ја објави на Фејсбук неговата сопруга Валбурга, кoja редовно информираше за здравствената состојба на Момо при неговата хоспитализација.

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе