Од компликации од ковид-19

Почина Ѓорѓе Балашевиќ

Балканската музичка ѕвезда, кантавторот Ѓорѓе Балашевиќ, почина од компликации од ковид-19 во Клиничкиот центар „Војводина“ во Нови Сад. По компликациите од болеста од која најапред се лекувал дома, во болница бил примен со тешко воспалување на белите дробови.

Балашевиќ е роден на 11. мај 1953. године во Нови Сад. Кариерата  ја започнал во 1977. година са групата „Жетва", со која го лансира својот прв голем хит со песната „Во патецот те бакнувам“. Потоа ниже големи успеси со групата „Рани мраз“.

Соло кариерата ја започнал во 1982 година. Оттогаш има огромен број на хитови, неговите песни се пејат низ сите простори на поранешна Југославија, а одржал и огромен број концерти. Тој беше поет меѓу музичарите.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе