Паскал Гaлоа на концерт со учениците од „Илија Николовски Луј“

Паскал Гaлоа, директор на Музичкиот конзерваториум Моцарт во Париз, вечер во Музеј на македонската борба ќе одржи мастер клас по оркестрирање со учениците од средното музичко училиште „Илија Николовски Луј" во Скопје. Паскал Гaлоа е повеќестран уметник и мајстор на инструментот фаготот.

Гaлоа е солист, концертен изведувач и педагог, а денес сè повеќе се потврдува во диригирањето, што, всушност, претставува кулминација на неговата музичка определба.

Тој е уметник посветен на родниот град. Диригирањето е во фокусот на неговата музичка мисија.

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе