Оперскиот пејач Груевски со концерти во Делчево, Струмица и Кичево

Тенорот Влатко Груевски во наредниот период ќе одржи три концерти во Делчево, Струмица и Кичево. Во Делчево концертот ќе се одржи утре во кино салата со почеток во 19 часот, а за останатите два концерти дополнително ќе бидат објавени информации.

Концертите ќе бидат во пијано придружба на пијанистот и диригент Андреј Наунов.

Влатко Груевски се вбројува меѓу најактивните оперски пејачи во нашата држава, а неговите концерти се исполнети со љубители на уметноста до последно столче.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе