Во Битола

Оддржан концерт во чест на Тоше Проески

Камерниот оркестар на Битола кој работи под покровителство на НУ Центар за култура, синоќа изведе целовечерен концерт, поддржан од Министерството за култура, посветен на прерано починатата македонска музичка ѕвезда Тоше Проески.

Членовите на камерниот оркестар и естрадните ѕвезди Елена Ристеска, Елена Петреска, Димитар Андоновски, Ѓоко Танески, Антонија Гиговска, Тамара Стојковска, Наде Талевска, Ана Гаштарова и Бојан Стојков пееја „За секогаш во срцата“, а публиката со долготраен аплауз го поздравуваше секој настап.

Битолската публика и музичките ѕвезди едногласно ги пееја познатите „Тајно моја“, „Чија си“, „Соба за тага“, „Громови на душа“ и други познати песни на Тоше, а во преполнетата сала на НУ Центар за култура се слушнаа и други песни од македонската музичка сцена.

Заради големиот интерес, вечер во Битолскиот Центар за култура, камерниот оркестар ќе одржи уште еден концерт.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе