Нов сингл на Баклава со Дарко Рундек (ВИДЕО)

Рузманин е насловот на новата песна на Баклава со популарниот Дарко Рундек. Својата приказна за Тристан и Изолда, минималистички ја филмувавме оставајќи на гледачите да си ја доживеат песната на свој начин, велат од групата и најавуваат дека веќе во септември треба да го очекуваме и нивниот нов албум. Ви благодариме на вашата објава.

Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното токму по тоа што јавната критика е основно полемичко право и должност на медиумите.

повеќе

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе