МЛАД ТАЛЕНТ

Младиот пијанист Арда Мустафаоглу ги заокружи концертните настапи во Италија и Германија

Со концерт во аудиториумот „Klаудио Монтеверди“ во Мантова (Италија), младиот пијанист Арда Мустафаоглу ги заокружи концертните настапи во Италија и Германија.

Настапот во Италија е во рамките на седумнаесетото „Музичко лето“ организирано од музичкиот конзерваториум „Lucio Campiani“, на кој традиционално учествуваат сите победници од овогодишните музички натпревари во Италија. Своето учество на оваа манифестација Арда го обезбеди со победата на престижниот пијанистички натпревар „Антонио Салиери“ во април годинава.

Од 13 до 21 август, Арда Мустафаоглу имаше концертни настапи во германските градови Дурен и Ахен, како и во куќата на Шуман во Бон. Овие концерти се дел од наградата освоена на пијанистичкиот натпревар „Pianisti i ri“ во Тирана (Албанија).

Учеството на овие концертни настапи е помогнато од Министерството за култура.

До крајот на годинава Арда Мустафаоглу ќе одржи солистички концерти и пред македонската публика.

Тоа е нашата политичка наивност- да се верува дека правото е семоќно орудие во разрешавањето на сите проблеми. А каде е моралната, политичката, социјалната, психолошката страна на проблемите? 

повеќе

Премолчувањето на јавнот интерес во законските решенијазначи изостувањето на клучниот критериум за оправданоста на концесиите на добрата од општ интерес.

повеќе

Фатени на дело во многу  кражби, сите праведни граѓани на оваа земја беа убедени дека на арамиите ќе им се суди по примерот на Жан - по кратка  постапка.

повеќе