„Малеш“ - ново оро на зурлаџијата Џељо Дестановски

Го нарекуваат неуморниот македонски музичар, во моментов е еден од најпознатите зурлаџии кај нас и уметник кој соработува скоро со сите пејачи и групи во Македонија... Џељо Дестановски, кој е дел и од ансамблот „Танец", сними видеоспот за неговото ново оро „Малеш".

Неговите колеги и публиката кои добро го познаваат за овој негов најнов проект ќе кажат дека во целост го отсликува неговиот темперамент како музичар, а посебен печат на ова оро даваат звуците на зурлата и кавалот, двата омилени инструменти на Дестановски.

Музиката е на самиот Џељо, снимена во студиото на Горан Мирковски, а аранжманот го направи неговиот колега Дарко Илиевски, кој заедно со Златко Димитријоски, тамбура, се и специјални гости во видеозаписот снимен на сцената на МОБ од „Арт Студио”.

Дестановски освен што периодов е ангажиран со промоцијата на најновото оро, за љубитељители на убавиот народен мелос најавува и многу настапи во и надвор од Македонија.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе