Љубојна со ново винилно издание со филмска музика од „Стела“

Македонската музичка сцена е збогатена со ново винил издание.

„Стела“ е новото интересно уникатно македонско винил издание, со оригинална музика на Оливер Јосифовски во изведба на Љубојна.

Насловот го носи по истоимениот игран филм. Ова е втор винил на групата и прво винил издание со филмска музика на домашната сцена.

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе